Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Közel 85000 online pénztárgép üzemben


Sok? Kevés? Attól függ kit kérdezünk: akinek már van online pénztárgépe, vagy aki most bukja a támogatást! -
 
Az MTI kérdésére a NAV közölte, hogy már közel 85000 online pénztárgép állt üzembe - kiskasszák és nagykasszák egyaránt. Bár ez a szám igen szépen hangzik (csak gondoljunk bele, mennyibe került ez a kereskedőknek - 85000db x min. 100.000 nettóval), még messze nem az a szám, amivel a teljes csere megoldható lett volna.
 
Az alábbi számítás minden hitelt érdemlően készül el, csak tippelgetések alapján!!!
 
A korábbi híresztelések szerint (tavalyi év közepe), kb. 105.000 támogatott regisztrációs kódot adtak ki. Ha ezt a számot vesszük alapul, valamint leveszük a - saját tapasztalatunkat alapul véve - 15% plussz igénylést (olyan kódok, amelyeket azért igényeltek meg, mert úgyis ingyen van, de felhasználásra már nem kerülnek), akkor kapunk egy kb. 89.000 db-os támogatott online pénztárgép mennyiséget. 
A jelenleg beüzemelt 85000-ből kb. 60-70% támogatott - szintén saját tapasztalat alapján, ami kb. 55.000 db online pénztárgépet jelent.
A kettő különbsége egy kb. 34.000 db-os különbséget eredményez, a támogatott online pénztárgépek hátralévő mennyiségét kapjuk így, amiből még le kell vonni azokat, akik nem "károsultak", így már nem jogosultak a támogatásra 2014. április 30-ig. Ha a fenti számítás minden része megközelítőleg igaz, akkor is fennmarad még kb. 20-25000 büzemeletlen, támogatásra váró gép! ezt kellene produkálni az elkövetkező 3 napban!
 
A fenti számítás minden hitelt érdemlően készült el, csak tippelgetések alapján!!!
 
Fogalmazzunk úgy, hogy még ha csak a fele igaz a fenti számolgatásoknak, akkor is érdekes napok előtt állunk!
 
Továbbra is igaz, hogy a jelen napok nyertesei azon online pénztárgépek, amelyek készletről elérhetőek: 
Datecs DP-25, CashCube light, NovaTEK-N, Tremol
 
A vesztesei már hónapokkal ezelőtt is biztos kört alkottak: a pénztárgéphasználók, akik szokás szerint kényszerhelyeztben döntenek (már ha döntésnek lehet nevezni a választás ilyen mérvű korlátozását)
 
 
 
A teljes MTI hír, amiből kiindultunk:
 
"
Gazdaság-kereskedelem-adó 
Pénztárgépek - Eddig csaknem 85 ezer online gépet helyeztek üzembe
 
Budapest, 2014. április 26., szombat (MTI) - Már csaknem 85 ezer online pénztárgépet helyeztek üzembe a kereskedők - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A jelenlegi szabályok szerint a Patkós-Cassa Kft. károsult ügyfelei, illetve azok, akik olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek később visszavonták az engedélyét, akkor vehetik igénybe az 50 ezer forintos állami támogatást, ha április 30-ig üzembe helyezik pénztárgépüket.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére azt közölte: a NAV-nak arról nincs hivatalos információja, hogy hány pénztárgép lecserélése szükséges, a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint még néhány tízezer online pénztárgép üzembe helyezése várható. 
Az eddigi pénztárgép-bekötések révén - a gazdasági tárca friss adatai szerint - eddig több mint 247 millió nyugta és egyszerűsített számla érkezett be több mint 477 milliárd forint értékben az adóhatósághoz.
A pénztárgéphasználók még sok hibát követnek el - akár teljesen triviális elütésekből fakadóan -, de a beérkezett adatok elemzése így is lehetőséget biztosít a célirányos ellenőrzésekre - közölte a NAV.
Az adóhatóság hangsúlyozta, hogy az online pénztárgépekre történő átállás folyamatának minden szakaszában figyelemmel kísérik, hogy a pénztárgéphasználatra kötelezett gazdálkodók teljesítik-e kötelezettségeiket. Ennek keretében folyamatosan ellenőrzik a vonatkozó jogszabályokban foglalt előírások betartását, különös tekintettel a szükséges regisztrációs kód igénylésére, az előírásoknak megfelelő pénztárgép-megrendelések meglétére, valamint az online pénztárgépek átvételére, üzembe helyezésére és a már bekötött pénztárgépek üzemeltetésére. 
A NAV úgy látja, hogy a gazdálkodók folyamatosan követik a kapcsolódó jogszabályváltozásokat, közleményeket és tájékozottak az átállással kapcsolatos kötelezettségeiket illetően. Jellemzően jogkövető magatartást tanúsítanak, mulasztás esetén pedig legkésőbb az adóhivatal jelzésére intézkednek a hiányosságok pótlásáról. 
Az adóhivatal a próbavásárlással történő ellenőrzések során egyre több esetben állapítja meg, hogy a gazdálkodók már online pénztárgéppel teljesítik bizonylatolási kötelezettségüket. 
Az adóhivatal folyamatosan ellenőrzi azokat az adózókat is, akik azért nem rendeltek online pénztárgépet, mert korábbi nyilatkozatuk szerint megszüntetik pénztárgéphasználatra köteles tevékenységüket, vagy a jövőben minden értékesítésükről kizárólag számlát állítanak ki. 
Azok az adózók, akik nyilatkozatuk ellenére tovább folytatják tevékenységüket, és nem intézkedtek online pénztárgép beszerzéséről, mulasztási bírságra számíthatnak. Ugyancsak mulasztási bírság kiszabására ad okot, ha az adózó a már átvett és üzembe helyezett online pénztárgépe mellett vagy helyett - visszaélés céljából - továbbra is hagyományos pénztárgépet használ. 
A NAV az első negyedévben - a korábbi években megszokottaknak megfelelően - fokozottan ellenőrizte a bizonylatolási kötelezettség teljesítését. Az adatgyűjtésre irányuló ellenőrzések 49 százaléka a számla-, illetve nyugtaadási kötelezettség teljesítésére irányult. Ezek az ellenőrzések mind a hagyományos, mind az online pénztárgéppel teljesített bizonylatolási kötelezettség teljesítésének vizsgálatára kiterjednek. 
Az első negyedévben 13 104 vizsgálat fejeződött be, 6 százalékkal több, mint 2013 első negyedévében (12 305). A számla-, nyugtaadási kötelezettség teljesítésével kapcsolatban feltárt szabálytalanságok okán az idei első negyedévben 232 millió forint mulasztási bírságot szabott ki az adóhivatal, míg egy évvel korábban 210 millió forintot. Nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt 11 alkalommal került sor üzletzárásra, továbbá összesen 1,6 millió forint üzletzárást helyettesítő bírságot szabott ki a NAV.
Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-éig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni az 50 ezer forintos állami támogatást. Azon kereskedőknek azonban, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, meghatározott feltételek mellett február 28-áig lehetőségük volt erre.
A visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek a kormány 2014. április 30-áig meghosszabbította a támogatás feltételéül szabott üzembe helyezési határidőt. A befizetett előlegeket, vételárakat a kormány átvállalta és jogi úton fellép a három pénztárgép-forgalmazó cég ellen.
 
MTI 2014. április 26., szombat 14:14
"
forrás: mti


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: online pénztárgép, támogatás, 50000 támogatás, NAV, határidő, tremol, cashcube, Novatek, datecs dp-25,

Kapcsolódó hírek:


Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?
  Az elmúlt hetekben több információ is napvilágra került a határidő hosszabbítással kapcsolatban:   2023.05.16.&nb...

Automata regisztráció: határidő június 30.!
  Utolsó napok felé tart a (2019. évi XXVI. törvény - egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról) kezelőszemélyzet n...

Kocsimosók, parkolóautomaták figyelem! Itt az újabb bekötési hullám a NAV-hoz?
A feketegazdaság visszaszorításából tavaly több mint négyszázmilliárd forint származott, részben ez az összeg fedezte a jogkövető ...

Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Online számlázás: nincs határidő módosítás, nincs türelmi idő!
  A számlázz.hu, mint az egyik online (még nem NAV-hoz bekötett értelemben, hanem a klasszikus weboldalon történő üzemelésre gon...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Ismét tervben az összes szálláshelyre online pénztárgépet verzó!
A 24.hu portál információja szerint most már tényleg nem elkerülhető, hogy online pénztárgép legyen minden airbnb szálláshelyadóná...

Már lehet is szerződést kötni az egyetlen felügyeleti szolgáltatóval online étel- és italautomata online-osítására!
  A Magyar Posta - meglepő - gyorsasággal reagált a kialakult helyzetre: - 2017.06.19. : 2017. évi LXXVII (VI.19) törvény, megha...

Vajon a Magyar Posta, vagy a Magyar Posta legyen az egyetlen felügyeleti szolgáltató?
  Talán nem annyira meglepetésként, de komoly megfontolás, és mérlegelés után, a 2017.06.19-dikén megjelent közlönyt követő 1...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?