Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!


Az euro bevezetésének dátumproblémája csak a régi szoftverrel rendelkező online pénztárgépek esetén jelentkezhet. - 2018.12.16.





Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet?

Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átállás dátuma: 2020. január 1. Ezt megelőzi egy egyéves felkészülési időszak, amely 2019. január 1-jével indul. Ezt a korábbi rendeletben rögzítették, és az online pénztárgépek szoftvere (ne felejtsük el, ez egy 2013-as rendelet: 48/2013. NGM rendelet) ezt a dátumot tartalmazza / tartalmazta, mint az átállásra való felkészülés első napját.

Történt, hogy 2016-ban változott az online pénztárgépek műszaki előírása, és egy füst alatt - az akkor már megváltozott időpont miatt - előírásra került, hogy az új dátumot (jelesül 2030. január 1.) már a NAV szerver közvetlenül kommunikálja le az online pénztárgép szoftverével - ki tudja, hátha változik még ide-oda.

Ennek következménye:
- a lefrissült, új szoftverrel rendelkező online pénztárgépek már "tudják", hogy mi a dolguk: nem állunk át, nem kérünk árfolyamot 2019. január 1. után.
- a nem lefrissült, régi szoftverrel rendelkező online pénztárgépek pedig: "ööö, január 1., euró árfolyam szükséges" gondolkodásmóddal várják az átállást.


Micra / Montel / Laurel Jota és Mini pénztárgépek esetén:
MI TÖRTÉNIK 2019. JANUÁR 1-EL AZOKKAL A GÉPEKKEL, AMELYEK FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKBA LÉPNEK 2019. JANUÁR 1-ÉN?
1.    Minden nyugtán megjelenik a beállított EURÓ árfolyam, illetve a nyugta végösszege EURÓ-ban is
2.    EURÓ árfolyam hiánya esetén a JOTA ÉS MINI nem fogja a nyugták kiállítását megengedni. Nyugtázáskor „Hiányzó forint/EURO árfolyam” hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn. (Sento esetében ilyen jelenség nem várható!)
Akár az üzemeltető is be tudja állítani az EURÓ valuta árfolyamát JOTA és MINI esetében:
•    A 04 Használói funkciók – 09 Beállítások – 05 Valuták menüpont alatt válassza ki a „1” sorszámú valutát, adja meg az árfolyamot. Amennyiben megjelenik a „Valuták használatának engedélyezése szükséges” felirat, nyomja le a Részö. gombot.
•    Az árfolyamnál a tizedes vessző helyét a második lépésben kell megadni.
Árfolyam: *300000* HUF/EUR
•    Adja meg a tizedes jegyek számát: *3* HUF/EUR
•    Ebben az esetben a pénztárgép 2019.01.01-én átáll EURÓ felkészülési módba, viszont a nyugtázás fog működni, de a nyugtákra rányomtatja az érvényes árfolyam szerinti EURÓ fizetendő végösszeget.!!!!
VAGY
•    A felkészülési módba lépés első napnyitáskor „A beállított árfolyam érték helyes? I” üzenetet a Részö. gombbal el kell fogadni. Ne állítsák át „N”-re mert akkor szintén nem lesz érvényes EURÓ árfolyam, ami megakadályozza a nyugtázást!


Némi plussz segítség videó formájában:



 

 

Euro-150 Flexy pénztárgépek esetén:
Amennyiben a gép mellett piros jelzés látható, és adott gépen nem történt meg az Euró dátumok módosítása, úgy ezeken a gépeken 2018.12.31-ig, vagy legkésőbb az ezt követő első Napnyitáskor műszerész által módosítani kell a Euró átállás dátumát, ellenkező esetben a gépet nem tudja használni a felhasználó ennek elvégzéséig, alábbiak miatt.
Az Euró-Forint konverziós árfolyama (nem a felhasználó által állítható valuta árfolyamáról van szó) a gépeken alapértelmezettként 0,000000 értékre van állítva annak érdekében, hogy a pénztárgépek a majdani konverziós árfolyam felprogramozása nélkül ne állhassanak át sem Felkészülési, sem Euró üzemmódra. Korábbi rendelet értemében ezt műszerész programozta volna, viszont az új rendelet értemében, az új szoftverekben ezt már a NAV állítja be távolról. Tehát amikor korábbi Euró átállás dátumával rendelkező, régi szoftveres pénztárgépen 2018.12.31. után Napnyitást végeznének (pl. szezonális gép, stb.), akkor EURÓ ÁRFOLYAM HIBA hibaüzenettel az átállás nem valósul meg. Ebből továbblépni nem az Euró konverziós árfolyam beállításával kell (hiszen az átállás előtti Euró-Forint árfolyam jelenleg még nem fixált), hanem az Euró átállás dátumát kell a korábbi kérésünk értelémben módosítani a 2030.01.01. dátumra. Természetesen célszerű a nem új szoftveres gépeken az Euró átállás dátumát még 2018.12.31-ig elvégzeni, hogy azt ne 2018.12.31. utáni első napnyitásnál kelljen megtenni.

 


Fiscal Online pénztárgépek esetén:
Kérjük, hogy az ön által üzemeltetett Fiscal online pénztárgépét mai napon kapcsolja be és év végéig tartsa üzemben (tápegység csatlakoztatása és bekapcsolás, kommunikáció ellenőrzése sárga led ne villogjon).

Amennyiben a Telenor- Datron mobilszolgáltató felé díjtartozása van, kérjük sürgősen rendezze. Ha csak szünetelteti a pénztárgépet akkor a mobilszolgáltató felé nincs teendője.
Datron telefonszám: 06-1-588-8088
Amennyiben a fentiek elvégzése elmarad akkor a 2019.01.01.-től a pénztárgép át áll EURO felkészülési szakaszba,  meghibásodhat és ez a pénztárgép javítását igényli.

 


CashCube gépek esetén:
A felkészülési időszakba történő belépés nem igényel semmiféle jóváhagyást a felhasználó részéről. Ha elérkezett a gépben lévő időpont, akkor csak annyi történik, hogy az időpontot követő napnyitáskor egy tájékoztató felirat jelenik meg a kijelzőn a felkészülési időszakra történő átállásról (Lásd kép). A gépet ugyanúgy lehet használni, mint előtte, kivéve hogy átállás után már nem lehet a felhasználó által módosítani az euro árfolyamot. A felkészülési időszakban készült nyugtákon megjelenik minden esetben az aktuális euro árfolyam és a nyugta végösszegének euróban számított értéke, valamint a napi forgalmi jelentésen megjelenik az ÁFA csoportok szerinti forgalombontás is, tehát nem csak az 5 ÁFA kulcs szerint lesz bontva a forgalom, hanem külön megjelenik a C Áfa kulcs tekintetében pl. a C00, C01, C02 stb. forgalom is külön sorban, ha volt ilyen aznap. A felkészülési időszakba történt átlépés NEM VÉGLEGES és NEM VISSZAFORDÍTHATATLAN, ha új dátumok érkeznek a NAV szerverről, akkor simán vissza tudnak állni a gépek, csak Forint időszakra.

 

 

Datecs pénztárgépek esetén:

V0001 - V0005 verzió esetén nem frissült még a pénztárgép az új szoftverre, így manuális beállítás szükséges (hívjon minket).

V0006 verziótól a NAV közvetlenül állítja át a technikai dátumot, így nem szükséges manuális beavatkozás (természetesen kommunikáció a NAV szerverrel feltétel!)

Amennyiben nem történik meg az átállás (átállítás), ebben az esetben a pénztárgép automatikusan euro felkészülési időszakba lép, amely folyamat az euro átállásig (2020. január 1.) visszafordítható, és átállítható az új technikai dátumra!

Ez a felhasználást nem érinti, a felhasználó annyit vesz észre az átállásból, hogy a nyugtán megjelenik a végösszeg euróban is, az árfolyammal egyetemben.

 


Régi szoftveres gépek esetén (NovaTek, Tremol, stb.)
Kérdés esetén NE álljanak át eurós üzemmódra, keressenek minket. Az átállás után előfordulhat, hogy a pénztárgépet csak javítással lehet életre kelteni - vagy azzal sem.

 



Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: pénztárgép, online pénztárgép, euró átállás, euro átállás, euro dátum, euro pénztárgép, euro 2020, euro 2030, pénztárgép felkészülési időszak, euro árfolyam pénztárgép,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Ismét tervben az összes szálláshelyre online pénztárgépet verzó!
A 24.hu portál információja szerint most már tényleg nem elkerülhető, hogy online pénztárgép legyen minden airbnb szálláshelyadóná...

Év végi hajrá a taxis piacon!
Egy éve azon ment a lamentálás, hogy a pénztárgép kiterjesztetti körnek - köztük a taxisoknak - lesz-e egyáltalán, és ha lesz, lesz-...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Megkapta az engedélyt az egyik Trafikos nagykassza is!
Az MKEH 2017.01.24-dikei döntése értelmében az MSWACP4-Online kassza rendszer (A080) módosítását engedélyezte, a pénztárgép megfelel...

Segítség a nagyon jogkövető online pénztárgéphasználóknak az új körből!
Mert pontosan mi is történt? Volt egy határidő a 9/2016 NGM rendeletben szeptember végére. Voltak, akik úgy gondolták: úgyis kötelező...

Indulhat a frissítési roham: Micra online pénztárgépek a rajtnál!
A Micra Metripond Kft tájékoztatása szerint az alábbi típusoknál (amelyek már megkapták az MKEH-től az új szoftver engedélyt a tav...

Akkumulátorról szabadon online pénztárgéppel? Előfordulnak fura dolgok!
Mi is több hívást kaptunk már: "3 órát bír ki maximum, utána tölteni kell!" Ez ugye egy akkumulátoros - hiszen hordozható e...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?