Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Úgy látszik a gyógyszertárak mégis kapnak pénztárgépre támogatást.


Van akinek még ezt is sikerült kiharcolni: lejárt határidő ellenére is kap támogatást online pénztárgépe után! - 2014.08.29.

 

A mai Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint - bár sokan nem erre számítottak, sőt epekedve vártak mást - a gyógyszertárak az augusztus 31-dikei határidőig beüzemelt online pénztárgép rendszereikre mégis kapnak támogatást - ha jogosultak.

 

Ezek szerint a Gyógyszerész Kamara lobbiereje jól működött, hiszen jóval a támogatási határidő (2014. április 30) lejárta után jutottak még némi pénzhez a gyógyszertárak a fejlesztés folytán. 

 

Bár sokan számítottak arra, hogy a mai rendeletben talán mégis kitolják a nagykasszák határidejét, de nem ez történt: eddig. Talán még reménykedhetnek abban, hogy szankciómentességgel segíti őket a NAV az elkövetkező egy-két hétben, hónapban. Miért is a pánik? Egyszerűen csúszik a bevezetés egy-az-egyben. Késői engedély (pl. Interticket), vagy szűk gyártói kapacitás (az ALBACOMP napokig állt augusztusban), vagy egyszerűen csak: Minden.

 

Ez a verzió ugyan nem az, aminek a legtöbben örülnének, de legyünk boldogok együtt a Gyógyszerész Kamarával!

 

A rendelet:

"

A nemzetgazdasági miniszter 26/2014. (VIII. 29.) NGM rendelete a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére kötelezett adóalanyoknak a pénztárgép jogszabályban meghatározott, online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgépre való 2013. évi cseréjéhez nyújtott támogatásról, valamint ezzel és az online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgép bevezetésével összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet módosításáról
 
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109.  § (5)  bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az  államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. melléklet 14. pontjában és a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 90. § 2. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:
 
1. § A nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére kötelezett adóalanyoknak a pénztárgép jogszabályban meghatározott, online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgépre való 2013. évi cseréjéhez nyújtott támogatásról, valamint ezzel és az  online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgép bevezetésével összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 16/2013. 
 
(VI. 3.) NGM rendelet 2. alcíme a következő 13/D. §-sal egészül ki:
 
„13/D.  § (1) A  4.  § szerinti támogatás kiutalását a  2014. augusztus 31-ig üzembe helyezett, a  Rendelet szerinti gyógyszertári pénztárgépek (a  továbbiakban: gyógyszertári pénztárgép) tekintetében az  üzemeltető 2014. szeptember 30-ig papír alapon benyújtott kérelemmel igényelheti az  állami adóhatóságtól, amennyiben a  felhasznált, támogatás igénylésére jogosító kódja után támogatás kiutalására még nem került sor, és 2013. december 31-ig a gyógyszertári pénztárgép megrendelése iránt igazoltan intézkedett. A kiutalás igénylésére vonatkozó határidő jogvesztő, amelynek elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.
 
(2) Az  (1)  bekezdés szerinti kérelemhez mellékelni kell a  gyógyszertári pénztárgép beszerzését igazoló számla másolatát és az eladó igazolását arra vonatkozóan, hogy a Rendeletben foglalt előírásoknak megfelelő gyógyszertári pénztárgépet az üzemeltető 2013. december 31-ig megrendelte − ideértve azt az esetet is, ha az ezen határidőig leadott megrendelést módosították −, és az üzemeltető a pénztárgép üzembe helyezését semmilyen módon nem késleltette. Amennyiben a 2013. december 31-ig leadott megrendelést az üzemeltető megszüntette és helyette új megrendelést adott le, az  (1)  bekezdés szerinti kérelemhez az  újonnan leadott megrendelésre vonatkozó eladói igazolást, valamint a 2013. december 31-ig leadott és megszüntetett megrendelés másolatát kell mellékelni.
 
(3) Az  (1)  bekezdés szerinti kérelemben fel kell tüntetni az  üzemeltető és az  eladó nevét, székhelyét, adószámát, valamint az üzembe helyezéshez felhasznált, a támogatás igénybevételére jogosító egyedi kódot.
 
(4) Az  (1)  bekezdés szerinti kérelmet az  állami adóhatóság a  kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül határozattal bírálja el. Az  állami adóhatóság a  támogatás összegét a  határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül utalja ki a kérelmező részére.
 
(5) Ha az  állami adóhatóság megállapítja, hogy az  üzemeltető az  (1)  bekezdés szerinti támogatásra nem jogosult, a támogatás iránti kérelmet elutasítja. Az állami adóhatóság a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ha annak előterjesztésére vagy az  érintett pénztárgép üzembe helyezésére az  (1)  bekezdésben meghatározott jogvesztő határidő leteltét követően került sor. Az  elutasító döntés elleni jogorvoslatra a  10.  § (4)  bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni.
 
(6) Az  eladó 2014. szeptember 15-ig elektronikus úton köteles a  nála gyógyszertári pénztárgépet megrendelő, a  támogatás igénylésére jogosító egyedi kóddal rendelkező üzemeltetőkről a  következő adatokat szolgáltatni az állami adóhatóság részére:
a) az üzemeltető neve és adószáma, az eladó részére átadott üzembehelyezési kód,
b) az online pénztárgép engedélyszáma,
c) a megrendelés időpontja és – amennyiben a megrendelés törlésre került – a megrendelés törlésének időpontja.”
 
2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) Ez a rendelet az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet hatálya alá tartozó támogatást tartalmaz.
 
Varga Mihály s. k.,
nemzetgazdasági miniszter
"
 


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: gyógyszertár, patika, támogatás, online pénztárgép, online kassza,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Megkapta az engedélyt az egyik Trafikos nagykassza is!
Az MKEH 2017.01.24-dikei döntése értelmében az MSWACP4-Online kassza rendszer (A080) módosítását engedélyezte, a pénztárgép megfelel...

Segítség a nagyon jogkövető online pénztárgéphasználóknak az új körből!
Mert pontosan mi is történt? Volt egy határidő a 9/2016 NGM rendeletben szeptember végére. Voltak, akik úgy gondolták: úgyis kötelező...

A kapkodásban, aki lemaradt: lehet, hogy mégsem kimaradt! Online-pénztárgép támogatás kiskapu!
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NAV) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára nyilatkozta ma az MTI-nek - azon t...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?