Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Pénztárgép 2013: július végi összefoglaló - hogy is állunk


2013. július 31-én nincs még megvásárolható online pénztárgép, és a határidő 2013. augusztus 31. Igencsak szűkös! Informálódjon! - 2013.07.31.

Mi is az online pénztárgép?

Sok kereskedő még a mai napig nincs tisztában azzal, hogy az online pénztárgép fogalma mit is jelent 2013-ban. Pontos definíció talán nem kell, a működésben, használatban keresendő a válasz. A 2013. február 15-én kihirdetett - A pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 3/2013. (II. 15.) - NGM rendelet szerint első körben 2013. május elsejétől, második körben 2013. július elsejétől, harmadik - egyelőre azért még nem biztos, hogy tartható - körben pedig 2013. szeptember 1-től csak a NAV-val adatkapcsolatra képes pénztárgépeket lehet használni. A készülék alapvetően egy új egységgel bővül (AEE - Adóügyi Ellenőrző Egység), ami alkalmassá teszi arra, hogy a NAV számára akár közvetlen lekérés útján is adatokat szolgáltasson GSM kommunikáció segítségével. Fontos, hogy a kereskedő online pénztárgépének adatküldéséről nem kell, hogy tudomást szerezzen, azt a NAV szúrópróbaszerűen, bármikor lekérheti.

 

Van-e már online pénztárgép 2013. július 31-én?

Van és nincs. Van már egy típusú online pénztárgép engedélyezve három forgalmazónál (LCR CLASSIC SENTO M - A001, MICRA SENTO M - A002, MONTEL SENTO H - A003), és folyamatban is vannak engedélykérelmek (pl. ALT CASH KFT - Sam4s NR-300, ALT CASH KFT - Sam4s NR-270; ALT CASH KFT - Sam4s NR-440; ALT CASH KFT - Sam4s NR-240, ECR-TRADE KFT - Euro-150 Flexy, stb), de kézzel fogható (na az éppen akad nálunk is mintadarabként, pl. Sam4s NR-300, meg jön a Sam4s NR-270-es is), megvásárolható online pénztárgépek, még nincsenek.

 

Miért nincs akkor megvásárolható online pénztárgép 2013. július 31-én?

Talán azért részben, mert a műszaki szabályozás folyamatosan változott az elmúlt időszakokban, talán azért, mert engedély nélkül senki nem kezd beruházni több ezer online pénztárgép gyártásába, talán azért, mert nem állt rendelkezésére több tízmillió forint beruházandó tőke modellek fejlesztésébe az első napon (van aki egy-egy modell illetve az AEE egység kifejlesztését kb. 100 millió forintra teszi).

 

Akkor mikor lesz?

Mondhatnánk, hogy bármelyik pillanatban várható, de a legpozitívabb jóslatok sem teszik 2013. augusztus második felénél hamarabbra. Az egy dolog, hogy valaki kifejleszti és engedélyt is kap, de éles tesztben akkor még senki nem használt egy-két darabnál többet: és elvileg 2013. szeptember 1-től több, mint 200.000 online pénztárgép jelentget majd! Lehet, nem ártana tesztelni is!

 

Ja, és mennyibe is fáj ez?

Igen, a fekete leves. Nos, pontos ár még nincs (egyedül a Laurel tett közzé hivatalos, ajánlott kisker árat: 168.500,- + 27% ÁFA), mivel egy a piacon még nem kapható termékről van szó. Szóbeszédek, forgalmazói információk szerint a legkisebb online pénztárgépek beüzemelve bruttó 200.000 forintba kerülnek majd.

 

Akkor 200.000 Ft-tal kell készülni a 2013-as átállásra?

Ha nem jogosult az állami támogatásra, akkor igen. Ha jogosult, akkor minél hamarabb adja be a kérelmet (javasolt a könyvelő segítsége, valamint az ügyfélkapus megoldás), hogy a támogatási / élesítési kódot megkapja!

 

Élesítési kód... , az micsoda?

Az élesítési kód gyakorlatilag az pénztárgép használót köti össze az online pénztárgéppel. Ez a fogalom a pénztárgéptechnikában 2013-ban jelent meg a rendelettel együtt. Az online pénztárgép beüzemelését a kód beírásával lehet csak megtenni, hiszen ezzel a kóddal azonosítja a pénztárgéphasználót az előzetesen NAV felé leadott adatok (támogatás illetve élesítési kód igénylési nyomtatványon megadott adatok PTGREG - ÁNYK Abevjava) alapján a pénztárgéppel. 2013-tól nem fordulhat elvileg olyan elő, hogy jogosulatlan személy vásároljon pénztárgépet, adott esetben hamis iratok alapján. A szervíznek, illetve műszerésznek meg kell győződnie a kód jogosságáról (Cégkivanat, aláírási címpéldány, személyi igazolvány, vagy más személy esetén meghatalmazás).

 

Ha nincs online pénztárgép, akkor most ülhetek és várhatok?

Javaslatunk a következő: támogatási / élesítési kód minél előbbi megigénylése, regisztráljon nálunk egy szándéknyilatkozattal (semmire sem kötelezi, viszont elsők között kaphat információt a megjelenő és ELÉRHETŐ gépekről), valamint gyűjtse a pénzt és figyelje a híreinket. Jobb ötletünk nincs, mert minden információt, amihez hozzájutunk, eljuttatunk ügyfeleinknek. Nekünk is érdekünk, hogy a "2013-as nagy online pénztárgép átállás" amennyire lehet gördülékeny legyen!

 

Ez mind szép és jó: de MI ÉRTELME?

Egy kereskedőt sem nagyon tudnánk mondani, aki örülne egy kényszerű 150-200 ezer forintos beruházásnak, amelynek közvetlen termelő hatása nincs! El kell fogadni azt, hogy a rendszer alapvetése az, hogy fehéredjen a gazdaság, több (jogos) adóbevételhez jusson az állam. Az elvi szintje az, ha több pénz folyik be adóból, akkor lehet azt bármi másra fordítani (adócsökkentés, állami beruházások, stb.). A rendszer működőképes önmagában, hiszen ezt más ország példái is bizonyítják: kvázi online pénztárgépek (azért kvázi, mert nem a magyar rendszer szerinti - ez új -, így alap online pénztárgépnek a magyart tekintjük írásunkban) működnek Horvátországban, Bulgáriában. Regisztrált adóbevétel növekedést hozott mindkét országban - Horvátországban még úgy is, hogy csak bizonyos területeken vezették be. Van egy elrettentő hatás - az Orwell-i hatás: a NAV testvér mindent lát, aminek hatása már idén érződik, pedig még be sem vezették az online pénztárgépeket!

Ha a NAV célzottabb ellnőrzéseket tud végrehajtani, akkor egyértelműen javulhat az ellenőrzések hatékonysága, aminek eredményeképpen valószínűleg kevésbé lesz "nyereséges" két kasszával játszani. Bár többen mondják azt, hogy aki eddig nem ütötte, ezután sem fogja: rossz meglátás. Aki nem fogja ütni, és lényeges eltérés látszik a majdani statisztikai adatokban, azt sűrűbben, célzottabban ellenőrzi majd a NAV!

 

Összefoglalva

Érkező pénztárgépek vannak: Sam4s NR-300, Sam4s NR-240, Euro-150 Flexy, Sam4s NR-270, Laurel Smart Kassza, Sam4s NR-440 (a lista nem teljes), ezen felsorolás a körülbelüli árszínvonalat is jelzi az alacsonyabbtól a magasabb árkategóriáig. Az online pénztárgépek piacán pillanatnyilag nincs megvásárolható készülék, és a határidő közeleg. Készüljön rá a támogatás megigénylésével, és a pénz gyűjtögetésével. 

NE írjon alá olyan megrendelést, amin nincs pontos géptípus, ár, és szállítási határidő! Van, aki már szedi az előleget, de NINCSEN ONLINE PÉNZTÁRGÉP, AMI MEGVÁSÁROLHATÓ!

Mi csak szándéknyilatkozatot kérünk, ami semmire nem kötelezi, megrendelést, előleget csak az online pénztárgép szállítási határidejével, pontos típusával és ÁRÁVAL veszünk - majd - fel, mert egy ügyfelünk pénzét sem tudjuk sajnos elfogadni, amíg ezek a feltételek nem tisztázottak!

 

2013 pénztárgép: még nincs, 2013. július 31.

Határidő: 2013. augusztus 31.

SZOROS LESZ!



Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: pénztárgép 2013, 2013 pénztárgép, sam4s nr-300, sam4s nr-240, sam4s nr-270, sam4s nr-440, laurel smart kassza, sento m, sento h, online pénztárgép,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Szinte ömlenek az új engedélyek a határidő előtt két héttel :)
  Mai napon adott az MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal) a Sam4s NR-300 Online New pénztárgépre a 9/2016 NGM rendele...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...

Visszatérő elem az online pénztárgép piacon: 50000 Ft-os támogatás!
  Többször belengették már: igaz csak kérdezői oldalról, az NGM oldaláról eddig inkább elutasítás volt a válasz. A ...

Az online pénztárgépre kötelezettek köréből: a Taxisok figyelmébe ajánljuk!
  Az elmúlt napokban - mióta megkapta engedélyét a CashCube Light és a CashCube Mini - nagyon sok érdeklődést kaptunk a taxisoktó...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?